HOME | NIEUWS | BIOGRAFIE | FOTO'S | PARTNERS | CONTACT 
Els Tibeau
Els Tibeau

BIOGRAFIE


In 1994 kwam de toen 20-jarige Els Tibau voor het eerst in de spotlights te staan door een opmerkelijke prestatie als finaliste “Look of the year”. Twee jaar later kreeg ze het kroontje “Miss Belgian Beauty”. Els was beroepshalve mannequin-fotomodel, maar haar verkiezing tot Miss Belgian Beauty gaf haar leven een nieuwe wending. Door haar flair, uitstraling en vlotte babbel kon Els reeds tijdens haar regeringsjaar een contract met VTM tekenen om er aan de slag te gaan als omroepster.

Els Tibau bleef voor diverse topmerken één van de gerenommeerde modellen, voor o.a. het hoogstaande en kwalitatieve damesmodemerk Xandres X-Line stippelde ze de geografische inplanting en het salesbeleid uit en voor topproducten zoals Hulchi Belluni juwelen is ze het gezicht, de eye-catcher.

Op tv-vlak kan Els terugkijken op een rijk gevuld palmares: afwisselend met Elke Vanelderen presenteerde ze het reportagemagazine “Hart van Vlaanderen” bij VTM, bij de VRT was ze een graag geziene gaste in het Swingpaleis, tijdens de muzikale talentenjachten van Idool en X-Factor praatte Els op het podium de promotietour door Vlaanderen aan elkaar, en met Jos Ghysen presenteerde ze het zondagnamiddagprogramma 'Zondag Josdag'.

Juni 2007 koos Els na ruim 10 jaar trouwe dienst aan de Medialaan in Vilvoorde voor het jonge dynamische SBS Belgium waar ze voor VIJFtv tot op de dag van vandaag één van dé boegbeelden is, weldra een eigen tv-programma zal doen en bijna dagelijks de kijkers verwelkomt als omroepster.

De zomer van 2007 straalde bijzonder voor Els want ze werd hét gezicht van het Amerikaanse cosmecticaproduct Farouk Systems (Bioslik en CHI) en werd voor de volgende jaren de eye-catcher in de campagnes van het internationale jachtbotenmerk DYNA. Haar gouden hart toont ze voor de coeliakie-vereniging (www.coeliakie.be) en alle info over Els is terug te vinden via www.elstibau.com .

Voorjaar 2008 gaat een droom in vervulling… Els presenteert haar eigen programma “Droomhuis onder de Zon”. Het programma is meteen één van de voorjaarstoppers van VIJFtv. Zomer 2008 zet Tibau de mediacampagne van Kreatos kracht bij in een spetterende stijlvolle tv-commercial.

Voorjaar 2009… Els Tibau is klaar voor een volgende stap in haar succesvolle carrière… indien TV8 het licht op groen zet… is Els “de leading lady” van de zender en inzetbaar in een brede waaier van programma-aanbiedingen, voor de kijker die zal concluderen “hier, voelen wij ons thuis, want Els is thuis…”.

Chronologisch:

1974
Op 14 april 1974 wordt Els geboren in het Vlaams-Brabantse Landen. Na haar studies economie-wiskunde wordt het modellenwerk haar passie.

1992
De eerste stappen in de modewereld zijn een feit. Vastberaden en met flair loopt Els défilés en groeit ze uit tot een veel gevraagd model.

1993
Els tekent een contract als model bij het agentschap NEW. Ze wordt dé favoriete mannequin bij Luc Ruant Agencies, één van de meest vooraanstaande kledingdistributeurs in België en Luxemburg.

1994
Els neemt deel aan de Look of The Year, een prestigieuze modellenwedstrijd. Els eindigt bij de laatste 12 finalisten en laat een sterke indruk na bij het organiserende en befaamde modellenbureau ELITE.

1995
Els is hét gezicht van de VTM-trailer die de kijker een zomers gevoel moet geven. Défilés en fotoshoots zijn een constante geworden. De vraag is zowaar groter dan de mogelijkheden binnen de agenda.

1996
Oktober 1996 krijgt Els het felbegeerde kroontje Miss Belgian Beauty. Ontelbare actes de présence, fotosessies en tv-optredens zijn taken op haar to do-lijstje.

1997
Haar sociale engagement wordt omgezet in vrijwilligerswerk voor o.a. Het Rode Kruis en Clinic Clowns. Een P-badpakkenspecial in Aruba en diverse andere fotoshoots maken haar razend populair bij redacties en lezer(s). Els duikt op in het Swingpaleis en de VRT-talentenjacht "U hoort nog van ons". Els liet inderdaad van zich horen: 26/12/97… haar eerste dag als omroepster bij VTM.

1998
Els wordt co-presentatrice in Zondag Josdag. Haar eerste presentatieopdrachten van modeshows, gala’s en productpresentaties zijn een feit. Bij Luc Ruant Agencies heeft ze het naast topmannequin ondertussen geschopt tot salesverantwoordelijke.

1999-2000
De modeshows, fotoshoots, actes de présence en de medewerking aan allerhande tv-opnames worden alsmaar talrijker. Els neemt de presentatie van de finale van Miss Belgian Beauty 2000 in het casino in Knokke voor haar rekening.

2001
Zomer 2001 presenteert Els Zomeraperitief aan de Belgische kust in opdracht van de Nationale Loterij. Ze blijft alle opdrachten punctueel uitvoeren: omroepen, fotoshoots, presentaties, défileren...

2002
Zomeraperitief staat op haar programma, samen met de VTM-kustactie. Sporten met Els, van 10 uur tot 11 uur op verschillende plaatsen aan de Belgische kust.
Een nieuwe badpakkenspecial van P-magazine in Phuket en een fotoshoot voor mannenblad Menzo zijn highlights.

2003
Els wordt het gezicht van Alice Tournier by Villa Maria en Knapp Targa. Kustacties van VTM bepalen haar zomeragenda, nu met Els als hoofdpresentatrice voor de hele dag.
Els zet de stap in het theater met een rol in Boeing Boeing.

2004
Els gaat richting Kroatië, samen met Paul Jambers en Pascale Naessens. In “Onder zeil” laat ze in een diepgaand interview een pakkende indruk na.

2005
Bij VTM blijft Els één van de vaste omroepsters. Els neemt ook deel aan de VTM Zomertoer en presenteert Het Hart van Vlaanderen. Miss Sports Belgium praat ze voor het eerst aan elkaar. Els wordt het gezicht van HULCHI BELLUNI, exquisite jewellery.

2006
Haar omroepwerk is een vaste waarde in agendaplanning. Haar presentatieopdrachten vullen continu de weekends. Haar commerciële activiteiten (gezicht van…) bepalen vaker en vaker het straatbeeld via billboards en advertenties in magazines.

2007
Een nieuwe stap in de professionele carrière is “talk of the town”… Els Tibau kiest voor VIJFtv.

2008
Els presenteert haar eigen programma “Droomhuis onder de Zon”. Is hét gezicht in de tv-campagne van Kreatos. 

2009 
Els is klaar voor een volgende stap in haar carriére… ze is het gezicht van de ZUMBA-roadshow en spoort mensen aan om te fitnessen en/of mee te surfen op de hype van het moment… START TO ZUMBA! 

© 2020 Els Tibau - webdesign: Guzzo